Hedvábné látky patří k tomu nejluxusnějšímu, co si můžete obléci. Unikátní vlastnosti hedvábí Vás jistě uchvátí – na dotek je příjemně hladké, hebké a lehké, je prodyšné, v létě pocitově chladí a v zimě naopak hřeje. O jeho elegantním a luxusním vzhledu nemluvě. Široká nabídka hedvábných látek Vás ohromí.

Shantung – tužší látka menší hmotnosti. Při tkaní se používají tzv. šapové příze, které svojí nepravidelnou hrubostí vytvářejí plastický povrch tkaniny. Používá se na dámské šaty, saka, kostýmy.

Dupion – tužší látka střední hmotnosti s nepravidelným rustikálním povrchem. Efektní zesílená místa vznikají použitím přízí dupion nebo přízí divokého hedvábí. Používá se na dámské šaty, saka, kostýmy.

Buretové hedvábí – má hrubý nestejnoměrný rustikální povrch. Používá se na dámské šaty, kostýmy.

Šifon – vyznačuje se svojí jemností a lehkostí, je průsvitný a průhledný, lehce splývavý. Je vhodný na dámské šaty, rozevláté sukně, tuniky, halenky, šály.

Satén – lehká splývavá jemná tkanina s lesklou lícní stranou. Pokud je s příměsí elastanu, je lehce pružný a umožňuje větší volnost pohybu. Jeho použití je nejčastěji na zhotovení dámských šatů, halenek.

Organza – je charakteristická svojí tuhostí, je lehká průhledná průsvitná. Vhodná pro dámské šaty, sukně.

Ponžé – hedvábnická tkanina tkaná v plátnové vazbě, je jemná, hustá a neprůhledná, velmi malé hmotnosti. Vhodná pro halenky, dámské šaty a spodní prádlo.

@wenuscz

Komentáře (10)

Komentáře jsou uzavřeny.