Móda je odívání, o – dívání, módou vyjadřujete svoji náladu, osobní styl. Díváme se však také na to, jak se naše móda vyrábí, za jakých podmínek a jaký má dopad na naše životní prostředí? Přemýšleli jste už někdy jaká je cena, kterou platíme za levné a dostupné trendy?

Každý člověk na naší planetě průměrně vyprodukuje až 15 kg textilního odpadu ročně. To je ohromné množství, které naši zemi zatěžuje. Také móda, kterou nosíme má dopad na naše zdraví. Materiály jako například bavlna, jsou často ošetřovány silnými insekticidy. Později se rychloobrátkové oblečení dostane do kontaktu s dalšími přibližně 2 000 chemikáliemi, které působí na lidskou pokožku.

Jaké podmínky má tedy splňovat udržitelná móda, nebo-li sustainable fashion? Je to v prvé řadě výroba z recyklovaných nebo biologicky odbouratelných materiálů, použití k přírodě šetrných materiálů, dále také férové pracovní podmínky.

Pomalá móda není založená na bázi času, ale kvality. Je založena na odlišném přistupu, ve kterém si jsou designéři, podnikatelé, maloobchodníci i spotřebitelé více vědomi toho, jaké mají výrobky dopad na pracovníky, společnost a ekosystémy.

Kolekce WENUS, bohémské hedvábné šaty

WENUS nabízí nadčasové modely z pravého hedvábí, které si můžete dle potřeb chytře sestavit tak, aby plně vystačily na nejrůznější přiležitosti. Šaty můžete chytře kombinovat s doplňky do okázalé společnosti, tak i ležerně do práce a na běžné nošení. Materiály jsou navíc velmi příjemné, pohodlné na nošení. V neposlední řadě Vás hedvábí v létě ochladí a v zimě zahřeje. Módní stylistka a návrhářka Lenka Petříková vytváří krásné modely na každou příležitost, vhodné střihově pro ženy v každém věku a unositelné v každém ročním období. Po kolekci dlouhých šatů budou v nabídce také hedvábné topy a sukně.

Zkusme se tedy zaměřit na módu, která je ohleduplná k nám samým, našemu okolí a k naší planetě. Není nutné vlastnít mnoho věcí. Je důležité znát sám sebe, preferovat kvalitní materiály a vytvořit si šatník, který je nadčasový, variabilně unositelný a bude Vám dělat dlouhodobě radost.

@wenus.cz

Komentáře (13)

Komentáře jsou uzavřeny.